Thursday, December 24, 2009

Signature

well im just got back from the movie marathon at Signature GSC at The Garden Shopping Centre with my friend...
it was my first time having a movie here at The Garden Signature GSC..
well..the place was so nice.. its only have 5 cinemas but the interior was so-not-bad....and the feel was awsome with the sound system and spacious seat...

The ticket price a bit expensive but...hey! its worth it!!...
Ok..enough about the place, i guess..u have to see and feel it by yourself....haha....
Lets talk about the movies..


1. The Avatar


this is the best movie ever for this year i guess...and the graphic was superb!!..almost full of the movie using the CGI technics..
i wish i can watch this movie in 3D..but the price was too not-affordable..hahaa..
you can read the review online to get the overall view what this movie is all about....
wanna watch this movie all over again!!..seriously!!!


2. Alvin and The Chipmunk 2



i was a bit disappointed about this movie..it was too short..about one and a half hour ..this time, it failed to give satisfaction to the audiences...its all i can say.....but the chipmunks and chippette was soo cute!!haha.....

yeah..almost forgot about the heppening christmas eve at The Garden and also Mid Valley...
here are some of the wonderful christmas decoration`s pictures i snapped with my fren...
so many people are snapping pictures everywhere.......











Friday, December 11, 2009

coming soon on 2010

dah lama aku x update blog nih.....bukan xde masa..cuma malas nk mengarang.....klu nk kata sibuk..org lain pon sibuk..cuma sebulan yg lepas aku mmg agak busy dengan program ALAM 2009 yg baru je berlangsung kat UiTM Sri Iskadar dr 7hb sampai 10hb Disember baru2 nih...lepas pogram tuh bru la rasa lega sikit...tu pon masih x fully release sbb ade lagi perkara yg masih mengganggu ketenteraman aku...tp xpew lah....yg tu aku hold dulu...blom smpi masa nye aku nak cite kat korunk.....kat sini aku just nk share gambar-gambar yg diambil masa kat UiTM Perak....mmg juling jgak la mata nk go through one by one gmbr yg kesemua nye 2000kpg gmbr....haha..kitorg ni mmg pantang tgk camera..dimana2 ade camera, disitu ade kami..xkira camera sapa pon..main terjah jer..hahaha yg special kat sini...Adibah Noor ada buat persembahan masa malam dinner@pnutop ALAM 2009 Semalam D`kayangan....adibah noor menyayikan 2 lagu.... so..kepada semua student Landscape Architecture Malaysia..mari lah kita sama-sama memeriahkan ALAM yg akan datang di University Putra Malaysia 2010 the theme would be
There Is No Place Like HOME@ALAM 2010



video

A.L.A.M 2010



panjut terbang yg xnak terbang

camera maniac gengs

hottest bachelor











-signoff-

Wednesday, September 23, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri...






Dah raya ke-5 baru teringat nak wish kat readers & followers blog aku nih...rasanya blom terlambat utk aku ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI Maaf Zahir & Batin..

huhu..cuti aku pon dah nak habis..tinggal beberapa hari je lagi...pastu dah balik kampus semula...so i want to enjoy every single moment that still left...huhu..sedehnya nak tinggalkan kampung tercinta neh....tp nak buat cmne kan??dah nasib...

ok lah..smpi sini je dulu kot....nnt aku update lagi...tu pon klu ada masa lebih..haha







-chau-
syukri2009









Sunday, September 13, 2009

Misi mencari baju RAYA!!!

aksi kanak-kanak riang..


ni lah muka2 yg gile shopping!!x termasuk patung kuning tuh..haha


Hay ya!!!its been a long time im not updating my life here in this lovely blog....well im quite busy lately...hmm...tetiba rasa blur nk tulis ape..dah lama x mengarang kot.......nak gi shopping raya pon xsempat..tp dah nama pon nak raya..se'busy' mana pon..kene gak gi shopping...haaa..ni nak cite misi mencari baju raya...mmg sonok bila kluar ngn member2 shoping sama2...menambahkan lagi kemeriahan nak raya..thanx to DAYAH Chumel, Tika, & Izuan..kitorg siap sewa keta nak gi shuping punya pasal...x penah dibuat org kot shuping raya 24hrs...haha..mesti seme x caya..tp tu lah cite nye..kitorg gi shuping dari kol 10pm sampi 10pm hari berikut nye...target pertama mesti lah kt Downtown Cheras..org kat situ xyah cite..mmg ramai gilerz..smpi barang yg dijual pon xnampak...kat sejam round2 kt situ..misi diteruskan ke destinasi setrusnye iaitu di Jalan TAR...tp masa kitorg sampi..dah bnyk gerai tutup...tp dah mmg rezki kat sini kot...jalan punya jalan ttb mata ternmpk baju raya yg dicari2...so pe lagi..laju je masuk kedai tu....lama jgak le duk test baju tuh..smpi muka tuan kedai pon dah naik ketat...ade aku kesah??yg penting puas hati..hehe..akhir nye..aku sambar la sehelai...dah 4 tahun kot x de baju melayu...part aku dah setel..so skrg nih tinggal Izuan je yg blom dpt baju raya...so misi masih diteruskan ke Uptown Danau kota plak...tp masa tuh dah kol 4.30am..kedai2 pon dah bnyk tutup...so kitorg pon gi la sahur lu kat McD Kotaraya..dah kenyang perut...tetiba si Dayah Chumel request nak gi Genting!..haha..terkejut gak r..ingt main2 jer..so..terpaksa la aku bwk diorg nih naik Genting kol 5am...mmg sejuk gilerz....dah la ujan masa tuh...tp mmg best environment kat atas sana..lawa gilerz...mmg heaven r....then masing2 penat kot...msuk kete terus tido smpi kol 8am..hehe..then aku drive balik UPM utk salin baju.....belom habis lagi..misi masih diteruskan...kali ni deatinasi ke Jlan TAR lagi...xpuas hati mlm tuh pegi bnyk kedai tutup..ttp org mmg ramai giler...tetap nak nyebuk gak..haha..jalan punya jalan..akhirnya jupe la baju yg Izuan cari...dah penat seme aku tenguk muke2 nih...so kitorg pon beransur la balik..waktu tu dah dekat waktu berbuka...so aku tnya la mana nak buka...masing2 setuju nk berbuka kat Shah Alam...aku on jer....dah sampi setengah jalan ttb ternampak signboard Mutiara Damansara..teringat plak kat IKEA...then aku tnya la diorg nih..nak singgah IKEA x..diorg nih plak ckap..NAK!!!..so cancel la berbuka kat Shah Alam....then we decided nk berbuka kat The Curve...kat Secret Recipe...tp sempat lagi shuping jup kat The Curve...then lepas berbuka..we heading back to UPM..sampai UPM kol 8.90 mlm.....mata sorg2 pon dah lebam..ngantuk segala....esok nye plak ade kelas ganti..mmg siot...slide presentation x buat lagi..tp mata ni xbg buat..so tido la dulu...kol 3am baru bangun...hehe..mmg sonok giler..MISI Di sambung Tahun DEPAN!!hahaha....



ni ler baju raya aku..lawa x??hehe




-out-

Sunday, August 2, 2009

~UPM dpt Anugerah Gangsa..yeay!!~

mandur sedang supervise pekerja..hehe

sempat lagi minah ni toleh..

ni le lecturer yg bnyk bantu kitorg


sskarang tengah berlangsung Festival Floria 2009 di Putrajaya dan yg best nye, UPM hantar 2 team untuk bertanding berbanding university lain....UPM mmg suka mencapap...haha...Universiti lain yg join adalah UiTM Kampus Induk, UIAM, Kolej Universiti Sedaya, UPM & Lim Kok Wing...Festival ni dibuka kepada orang ramai bermula 1hb - 9hb Ogos 2009...tp bg team yg bertanding..kami mesti siapkan landscape taman bertemakan bunga segar sebelum Jumaat ,31.7.2009 sebab hari tersebut adalah judgement day...


Team kitorang bermula agak lambat berbanding ngan team yg satu lagi disebabkan ramai yang tarik diri pada saat akhir...aku sebagai ketua terpaksa mencari ahli lain untuk menampung kekosongan ahli..nak buat cmne kn??keje berat..seme org x sanggup....mula2 mmg bersemangat..pastu mulalah nk tarik diri...dah la team aku berhadapan ngn cabaran yg paling susah..sbb kitorg terpksa membina platform untuk meninggikan setiap aras dalam design taman kitorg....2-3hari sebelum hari judgement, kitorg mmg bertungkus lumus buat sampai x tido..stay kat bengkel fakulti sampai pagi...muke semua dah lesu..sembam..pucat segala sebab xcukup tido....

Dah siap kat fakulti...sambung plak construct kat site...ngn cuaca panas yg amat..mmg mencabar ketahanan kitorg...aku plak masa tuh bleh plak demam...orang lain sibuk buat keje..aku tido je keje bawah khemah..penat seh...tapi akhir nye kitorg dapat siapkan pada waktu nye..syukur alhamdulillah...


Lim Kok Wing - Anugerah Emas

Islamic International University Malaysia

University College Sedaya International


UiTM Kampus Induk - Anugerah Perak



UPM Team 2 - Anugerah Gangsa


aku berterima kasih sangat2 kepada ahli kumpulan aku yg bnyk menyumbangkan tenaga, masa dan yg paling penting kudrat dan sanggup x tido malam untuk siapkan landscape ni..sampai ade yang kulit terbakar sebab kene sunburn, ade yg terkene gergaji...tanpa bantuan korang korang seme...aku xdapat nak siapkan projek ni....kerana usaha korang lah...team kita berjaya dapat Anugerah Gangsa...terima kasih terutama pada Rashi,zaidie,Acha,pejoi,Kimah,qila,Syamim, Ah hin, Liphin & Che lin...THANK U VERY MUCH!



walaupon penat dan panas...posing tetap perkara wajib..haha




Saturday, July 25, 2009

East Coast Trip!!!







Lama nye aku x update blog...dah dekat sebulan kot rasa nye..bleh jd pekasam dah nih..haha...lepas semester baru bukak nih...bnyk sangat komitmen aku aku kene hadapi...smpi kn xsempat nk update blog sendiri..ini pon aku baru je balik dari trip ke pantai timur..best tu mmg best...tp sangat penat..badan pon x bermaya..mana tak nyer..hari2 buat kajian kat sana dari pagi smpi malam...tgh2 panas plak tu...lepas balik dr trip plak..aku sibuk ngan Pertandingan FLORIA kat putrajaya...progress masih x bnyk...nak kene siap sebelom 31hb
nih..huhu...dah le aku jd leader...lg bnyk beban yg kene tanggung.haha..tu x termasuk masalah peribadi....
tapi aku ttp luangkan sikit masa utk update blog nih....


so kat sini aku upload gmbr2 yg smpat disnap masa pegi trip....walaupon penat..posing ttp perkara wajib..haha




cam cite hindustan r plak..men nyorok2 celah pokok


mana satu kasut aku?cari2..hehe


kat pantai cahaya bulan










model bus university..haha





last day kat kota bharu-depan istana jahar


last day...



Saturday, July 4, 2009

life must go on..




urghhh!!..tak sangka cuti semester dah nak habis...isnin dah start kuliah....rasanya cam bru je cuti.....tp apa bleh buat...hidup mesti diteruskan!!yeah!!...semester baru dgn azam baru dan hidup baru...rasa tak sabar pon ada..rasa takot pon ada nak start hidup baru neh..hahaha..


Semester nih aku dah masuk semester 5....maknanya, dah masuk 3rd year..tak sangka...cepat tol masa berlalu..tinggal lagi 2tahun..pastu??..lu pikir r sendiri..kekeke..cuak + takut gak masuk semester beru neh...mana tak nya....keje makin bertambah!!..tp xper....bak kata omputih "fight till the end"...tp bleh ke aku??insyallah..mesti boleh...lecturer pon dah bg peluang..so aku kene take that chance to improve myself...chaiyo2x!!..bnyk la plak aku melalut hari neh....dah r..nak gi todo..nnt dah start kuliah..masa tido mmg terhad..hehe.....-Off

Wednesday, July 1, 2009

Taiwan oh Taiwan....

Taipei 101 tower


arghhh!!!!tension nye....x sangka segala usaha aku selama nih untuk anjurkan lawatan ke Taiwan hujung tahun nih mungkin akan sia-sia disebabkan keadaan yg tak begitu mengizinkan...semuanya gara-gara H1N1 neh..bila lah swine flu ni nak reda..penat lelah aku selama ni rasa cam x berbaloi....aku rasa skrg cam dah malas nak pikir...rasa cam putus harapan pon ada.....lawatan aku tu mungkin akan ditukarkan ke Sabah & Sarawak...huhu..pape hal..tggu lepas discuss ngn budak2 studio hari Isnin ni..