Sunday, April 4, 2010

Clash of The Titans




dah lama i.r.k.u.y.s tak update blog,bukan masa yg tak mengizinkan..tetapi..rasa malas yg menguasai diri...dan hari ni, i.r.k.u.y.s terpanggil untuk update blog berkenaan dengan movie yg baru je i.r.k.u.y.s tonton, iaitu Clash Of The Titans..

Cerita ni baru je keluar di pawagam pada 1 April baru2 nih..dan dari pandangan i.r.k.u.y.s sendiri...ceritanya agak menarik..dan mempunyai sedikit persamaan dengan cerita Percy Jackson & The Lightining Thief..cuma, cerita ini menggunakan approach yang berbeza..iaitu lebih kepada jalan cerita yang boleh dikatakan agak berat berbanding ngn cerita Percy Jackson yg lebih mudah difahami dan tidak terlalu membebankan...

cuma bagi cerita Clash Of The Titans ini..ade sedikit kekeliruan di permulaan cerita dimana, bagaimana org tua yg menjaga Perceous itu tau bahawa anak kecil yg dijumpai itu adalah anak Dewa...itu mungkin salah satu dr kekeliruan yg i.r.k.u.y.s rasai....

Jika sesiapa yg telah mengikuti cerita Percy Jackson & The Lightning Thief, mungkin semua tahu bahawa Perceous adalah anak kepada Dewa Posaidon..tetapi di dalam cerita ini, Perceous adalah anak kepada Dewa Zeus....walaupon ada kekeliruan sepanjang menonton cerita ini, tetapi boleh dikatakan i.r.k.u.y.s kagum dengan aksi-aksi serta watak-watak yang tampil di dalam cerita ini....mungkin kerana i.r.k.u.y.s mmg gemar menonton cerita yang mempunyai aksi,efek serta yg berkonsepkan fantasi....

tetapi masih belum boleh menandingi cerita Avatar yg i.r.k.u.y.s rasakan movie yg paling best untuk ditonton...

4 comments:

kaizar said...

perseus, poseidon...

jon hafkian said...

yezza....boink jap ble background die reveal dgn sgt mudah.mcm fastforward movie plak.or,mmg bapak angkat tu ahli nujum,dan die je yg x tau.hehehe....

*yg penting,achtung tertidur jap beberapa kali.siap tanya,'apa yg jadi?'....ehehehh

Azman Jafar said...

nice movie but a bit slow

Sobri said...

wa...
aku x tgk lagi dua2 cerita hittu...
how??
mane 1 bez?
nanti aku donlot jahh..